Porträtt (SAKNAS)
 

MY ERIKSSON

Konstnärlig verksamhet

Jag har arbetat med återvinningskonst under ett antal år och funnit det otroligt stimulerande och roligt. Det har dessutom känts bra i vårt galopperande konsumtionssamhälle.
Det som andra kallat skräp har varit mitt arbetsmaterial och jag har inte saknat ”sponsorer”.
Det har blivit små skulpturer som kan ses som modeller till något i större format.

Jag har också arbetat och arbetar fortfarande med grafik och måleri med olika teman. Just nu är två collografiska serier aktuella. ”Fastighetsverk” och ” Vinter i växtriket”. De har kunnat ses på Vadstena Bibliotek under augusti månad.
 


I min ateljé har jag ett tema för mitt oljemåleri. Det handlar också om hus, byggnader, mänskliga boningar. Där finns en del Vadstenamotiv.

Jag har inte gjort så många offentliga uppdrag, inga utsmyckningar. Jag har nog inte funderat så mycket på det. Jag har gjort mina utställningar och dessemellan undervisat i bild och teknik i grundskolan och i min egen Bildskola för barn och ungdom. Jag har alltså special-utbildning som tekniklärare.
Men det betyder inte att jag inte är intresserad av uppdrag!

Jag har alltid varit fascinerad av hus, arkitektur och utformning av miljöer. Som ägare av tre fastigheter är man dessutom tvungen att engagera sig. Jag har just inlett en period av utom-husarbete och gör formar i gips som jag sedan gjuter med betong. Konstverk att hänga på ytterväggar.


Offentliga uppdrag
Ett enda uppdrag har jag tagit och det var för Vadstena Fastighetsbolag 1997. Det var ett fotocollage med husfasader i Vadstena att hänga i någon av bolagets hyreshus. En present till hyresgästerna.
 

Kontakt

Telefon: 070 318 85 94
   
E-post: my.saga@telia.com
Adress  Motalagatan 6
     592 32  Vadstena
Hemsida:  mysaga.magix.net/website
 
CV